5 tärkeintä tuotetta mukaan matkoille

5 tärkeintä tuotetta mukaan matkoille

Ravintolisät lomalle

B-vitamiinit

Niin kaunista kuin matkustaminen onkin, ei ole harvinaista, että se liitetään etukäteen stressiin ja kiireeseen. Tästä syystä sinun tulee aloittaa B-vitamiinivalmisteiden käyttö 3-4 viikkoa ennen matkaa. B-vitamiinit sopivat myös urheilullisille matkoille.

OPC

Säteilevä iho on tärkeä asia myös lomalla! OPC, joka tunnetaan myös nimellä oligomeeriset proantosyanidiinit, on yksi sekundäärisistä kasviaineista. OPC uutetaan rypäleen siemenistä ja otetaan kapselina tai jauheena.

Antioksidantit

Varsinkin lomalla iho altistuu UV-säteille, hienolle pölylle ja muille ympäristön vaikutuksille. Antioksidantit voivat auttaa näissä tilanteissa. Tunnetuimpia niistä ovat C- ja E-vitamiinit sekä kasvipigmentit beetakaroteeni ja lykopeeni. On tärkeää aloittaa ravintoaineiden saanti muutama viikko ennen lomaa. Lisäksi sinun tulee käyttää korkean suojakertoimen aurinkovoidetta!

Magnesium

Magnesium on tärkeä ravintoaine, etenkin aktiivisella lomalla, jossa pyöräilet tai vaellat paljon. Se on välttämätön elektrolyyttitasapainolle ja voi siten edistää ruoansulatusta. Lisäksi se voi myös vähentää viivettä aikavyöhykettä vaihdettaessa.

Probiootit

Matkoilla on valitettavasti yleistä, että ruoansulatus alkaa toimia. Pitkät istumiset, lennot, ilmastonmuutokset ja siirtyminen toiseen ruokavalioon aiheuttavat ongelmia suolistossa. Laktobasillit ja bifidobakteerit tulee ottaa muutama viikko ennen matkaa. Valmistele maha-suolikanavasi matkan muutoksiin käyttämällä probiootteja.