Yleiset sopimus- ja peruutusehdot

Yleiset sopimus- ja peruutusehdot kuluttajille

Kun tilaat Vitalabo Finnland:stä kuluttajana

Yleiset sopimusehdot yritysasiakkaille (B2B)

Kun tilaat Vitalabo Finnland:stä yrityksenä

Yleiset sopimus- ja peruutusehdot kuluttajille

Status 23.06.2024

Jos teet tilauksia www.vitalabo.fi-sivustolla kuluttajana (kuluttajansuojalain määritelmän mukaisesti), nämä yleiset sopimusehdot (mukaan lukien palautukset) (jäljempänä "yleiset sopimusehdot") muodostavat sopimuksesi perustan tilaushetkellä voimassa olevan versionsa mukaisesti. Jos teet tilauksia www.vitalabo.fi-sivustolla yritystoiminnan puitteissa, sovelletaan ainoastaan yritysasiakkaille tarkoitettuja yleisiä sopimusehtoja. Löydät yritysasiakkaiden yleiset sopimusehdot tämän sivun alemmasta osiosta.

Yleiskatsaus:

 1. Sopimuskumppanit
 2. Yleisten sopimusehtojen soveltaminen ja hyväksyminen
 3. Tietojen oikeellisuus ja luottamuksellisuus asiakastililläsi ja vierastilauksissa
 4. Hinnat ja toimituskulut
 5. Kestotilaukset
 6. Maksu- ja toimitusehdot
 7. Tarjoukset ja sopimusten tekeminen
 8. Sopimuksen säilyttäminen
 9. Palautus- ja peruutusehdot
 10. Takuut
 11. Vastuusäännökset
 12. Tietosuoja
 13. Sovellettava laki
 14. Sääntelyelin ja riitojenratkaisu verkossa

Saatamme ajoittain päivittää näitä yleisiä sopimusehtoja käytäntöjemme muutosten tai muiden toiminnallisten, oikeudellisten tai sääntelyyn liittyvien syiden vuoksi.

1) Sopimuskumppanit

www.vitalabo.fi on verkkokauppa, joka kuuluu niceshops-konserniin. Niceshops Group on erikoistunut verkkokauppojen suunnitteluun ja logistiikkaan verkkokaupan alalla eri tuotesegmenteissä. Sopimuskumppanisi www.vitalabo.fi-sivustolla tehtyjen tilausten osalta on:

niceshops GmbH
Saaz 99
8341
Paldau
Itävalta

Sähköposti: suomi@vitalabo.com
Puhelin: (+43) 720 303050 5050

(jäljempänä "me" tai "meitä").

Tilauksissa, sopimuksissa, asiakaspalvelussa ja muussa tiedottamisessa www.vitalabo.fi:ssa käytettävä kieli on suomi.

2) Yleisten sopimusehtojen soveltaminen ja hyväksyminen

Aina kun teet tilauksen www.vitalabo.fi-kaupan sivuilla, hyväksyt nämä sopimussehdot ja niiden yksinomaisen voimassaolon.

Kaikkiin sinun ja yrityksemme ("me") välisiin liikesuhteisiin sovelletaan näitä sopimusehtoja tilaushetkellä voimassa olevassa versiossa. Poikkeamat näistä sopimusehdoista tai ristiriitaisista liiketoiminta- tai ostoehdoista eivät tule, edes implisiittisesti, osaksi sopimusta.

Voimme muuttaa näitä yleisiä ehtoja yksipuolisesti vain, jos se on tarpeen myöhempien vastaavuushäiriöiden poistamiseksi tai ehtojen mukauttamiseksi muuttuneisiin oikeudellisiin tai teknisiin puitteisiin. Tällainen myöhempi muutos ei voi aiheuttaa sinulle haittaa.

3) Tietojen oikeellisuus ja luottamuksellisuus asiakastililläsi ja vierastilauksissa

Olet vastuussa siitä, että kaikki antamasi tiedot ovat aina täydellisiä ja oikeita.

Voit joko rekisteröityä www.vitalabo.fi -verkkokauppaan henkilökohtaisella asiakastilillä tai tehdä tilauksia vierailijana ilman asiakastiliä.

Jos sinulla on asiakastili, voit päivittää tietojesi mahdolliset muutokset sitä kautta. Olet vastuussa kirjautumistietojesi luottamuksellisesta käsittelemistä ja suojaamisesta luvattomalta käytöltä. Jos epäilet valtuuttamattomien henkilöiden väärinkäyttäneen kirjautumis- tai muita tietojasi, sinun on ilmoitettava siitä meille välittömästi.

Pidätämme oikeuden sulkea asiakastilisi. Tämä pätee erityisesti, jos rikot sovellettavaa lakia, sopimuksiamme tai ohjeitamme.

4) Hinnat ja toimituskulut

Kaikki www.vitalabo.fi-sivustolla myytävien tuotteiden hinnat ovat kokonaishintoja ja sisältävät verot. Hinnat eivät sisällä toimituskuluja, tullimaksuja tai tuontikuluja EU:n ulkopuolelle lähetettävien lähetysten osalta. Tavaroiden hinnat eivät myöskään sisällä kokoonpano- tai asennuskustannuksia. Voimassa olevat hinnat ovat aina tilaushetkellä ilmoitetut summat.

Toimituskuluista voidaan luopua tietyn tilausarvon saavuttamisen jälkeen. Saat lisätietoa toimituskustannuksista määräpäähäsi täältä. Jos valitset maksutavaksi käteismaksun toimituksen yhteydessä, kuljetuspalvelun tarjoaja veloittaa palvelusta lisämaksun. Kuljetuspalvelun tarjoaja veloittaa tämän sinulta toimituksen yhteydessä.

Ennen kuin saat tilauksesi valmiiksi www.vitalabo.fi-verkkokaupassa, ilmoitamme sinulle tilaamiesi tuotteiden kokonaishinnat sekä tilauksestasi aiheutuneet toimituskulut tilausyhteenvedossasi.

Toimitettaessa tuotteita EU:n ulkopuolelle saatetaan periä ylimääräisiä tullimaksuja, jonka asianomainen tulliviranomainen veloittaa suoraan sinulta. Seuraaviin maihin toimitettaessa tullimaksut sisältyvät tällä hetkellä lopullisiin hintoihin, mikä tarkoittaa, että sinulta ei enää veloiteta mitään maksuja toimituksen yhteydessä: Iso-Britannia, Sveitsi, Liechtenstein.

Joissakin tapauksissa voimme käyttää www.vitalabo.fi:n teknisiä markkinointitoimenpiteitä tarjotaksemme sinulle automatisoituun päätöksentekoon perustuvia yksilöllisiä hintoja tai alennuksia. Tällöin sinulle ilmoitetaan mahdollisesta personoinnista jokaisen tarjouksen yhteydessä.

5) Kestotilaukset

Tarjoamme tietyille tuotteille kestotilauksia. Tilaamalla kestotilauksen annat meille toimeksiannon toimittaa tilatut tuotteet sinulle tietyin valittavissa olevin väliajoin (kestotilaustoimitukset). Jokaisesta kestotilaustoimituksesta veloitetaan vastaavat tuotteet ja toimituskulut valitsemasi maksutavan mukaan.

Kestotilaukset ovat toistaiseksi voimassa, eikä niillä ole vähimmäisaikaa. Peruutusajan päätyttyä kumpi tahansa osapuoli voi peruuttaa voimassa olevat tilaukset milloin tahansa syytä ilmoittamatta. Peruutukset voidaan tehdä verkkosivuston alatunnisteessa olevan "Peruuta tilaussopimukset täällä"-toiminnon kautta tai sähköpostitse osoitteeseen suomi@vitalabo.com. Kestotilaustoimitukset, jotka ovat menneet valmisteluun ennen peruutusilmoituksesi vastaanottamista ja joista on lähetetty sinulle vastaava lähetysvahvistus, veloitetaan vielä.

Hinnan oikaisut: Tilaamiesi tuotteiden kustannuksia sekä toimituskuluja voidaan alentaa tai korottaa seuraavilla ehdoilla tulevia kestotilaustoimituksia koskien. Pidätämme oikeuden tehdä hinnanmuutoksia, jos meihin vaikuttaa kustannusten nousu tai kustannusten aleneminen, joka johtuu ulkoisista olosuhteista, joihin me emme voi vaikuttaa. Tällaisia olosuhteita ovat erityisesti muutokset laissa, muutokset valmistajien, tavarantoimittajien, kuljetuspalveluntarjoajien, ulkopuolisten palveluntarjoajien tai alihankkijoiden kustannuksissa, muutokset tuotanto- ja lisensointikustannuksissa, muutokset tarvitsemamme laitteiston tai ohjelmiston kustannuksissa, palkankorotukset sekä yleiset ja merkittävät muutokset kustannuksissa, jotka johtuvat taloudellisesta inflaatiosta tai deflaation vaikutuksesta. Tavaroiden hintojen muutoksia tapahtuu vain siinä määrin, mitä omat kustannuksemme tiettyjen tuotteiden osalta nousevat tai laskevat.

Saat sähköpostiisi tiedon tilaamiesi tuotteiden tulevista hintamuutoksista hyvissä ajoin ennen seuraavaa kestotilaustoimitustasi. Voit vastustaa tulevaa hintamuutosta tämän ajanjakson loppuun saakka peruuttamalla tilauksesi. Muussa tapauksessa ilmoitetut hintamuutokset katsotaan hyväksytyiksi.

6) Maksu- ja toimitusehdot

www.vitalabo.fi - tilauksissa hyväksymme verkkokaupassa luetellut maksutavat. Maksut on suoritettava tilille, jonka olemme määritelleet kullekin maksutyypille. Maksun eräpäivä alkaa tavaran vastaanottamisesta. Jos erääntynttä maksua ei makseta 14 kalenteripäivän kuluessa, meillä on oikeus vaatia lakisääteistä viivästyskorkoa.

Kaikki toimittamamme tavarat pysyvät omistuksessamme, kunnes korvaus on maksettu kokonaisuudessaan.

www.vitalabo.fi toimittaa tällä hetkellä seuraaviin maihin: Itävalta, Bulgaria, Kypros, Tšekki, Saksa, Tanska, Viro, Espanja, Suomi, Ranska, Kreikka, Kroatia, Unkari, Irlanti, Italia, Liettua, Luxemburg, Latvia, Malta, Alankomaat, Puola, Portugali, Romania, Ruotsi, Slovenia, Slovakia.

Ellei toisin ole sovittu, toimitus tapahtuu ilmoittamaasi toimitusosoitteeseen tai noutopisteeseen. Meillä on oikeus toimittaa tilaus osatoimituksina. Tässä tapauksessa vastaamme kaikista osatoimituksista aiheutuvista ylimääräisistä toimituskuluista.

Arvioitu toimitusaika ilmoitetaan tilauksen yhteenvedossa. Tämä arvio on likimääräinen. Sinulle ilmoitetaan mahdollisista odotettavissa olevista viivästyksistä ennen tilausprosessin aloittamista osoitteessa www.vitalabo.fi. Jos ylivoimainen este (esim. lakot, luonnonkatastrofit) tai muut olosuhteet, joista emme ole vastuussa, estävät meitä noudattamasta toimitusaikoja, ilmoitamme siitä sinulle mahdollisimman pian. Toimitusaikaa pidennetään tällaisten tapahtumien keston verran. Jos toimitus käy mahdottomaksi meistä riippumattomista syistä, molemmilla osapuolilla on oikeus purkaa sopimus kokonaan tai osittain. Ilmoitamme sinulle välittömästi, jos näin tapahtuu.

Riski tavaroiden katoamisesta tai vahingoittumisesta siirtyy sinulle, kun sinä tai sinun valtuuttamasi kolmas osapuoli (joka ei ole rahdinkuljettaja) vastaanottaa tavarat tai ottaa ne haltuunsa.

Jos sinulle toimitetut tavarat osoittavat ilmeisiä kuljetusvaurioita, pyydämme sinua reklamoimaan välittömästi kuljetuspalvelun tarjoajalle ja ottamaan meihin yhteyttä. Tämä auttaa tukemaan vaatimuksia, joita esitämme kuljetuspalvelun tarjoajalle tai vakuutusyhtiölle. Reklamoinnin tai yhteydenoton epäonnistuminen ei vaikuta kuluttajien lakisääteisiin takuu- tai virhevastuuvaatimuksiin.

Voimme lisätä "ilmaisia tuotteita" tilaukseesi vapaaehtoisesti. Ilmaisiin tuotteisiin ei ole oikeutta. Jos peruutat sopimuksen, ne on myös palautettava.

7) Tarjoukset ja sopimusten tekeminen

Kaikki www.vitalabo.fi: n tarjoukset voivat muuttua.

Ennen kuin lähetät tilauksesi lopullisesti www.vitalabo.fi:ssa , sinulla on mahdollisuus tarkistaa siinä mahdolliset virheet ja tarvittaessa korjata ne kohdassa "Tarkista tilaus". Klikkaamalla "Lähetä ja maksa" -painiketta viimeistelet tilauksesi ja teet sitovan tarjouksen sopimuksen tekemisestä niceshops GmbH - yrityksen kanssa. Olet sidottu tarjoukseesi kolmeksi työpäiväksi, peruuttamisoikeutta lukuun ottamatta. Emme ole velvollisia hyväksymään tätä tarjousta.

Vahvistamme tarjouksesi vastaanottamisen antamaasi sähköpostiosoitteeseen (vastaanotto- tai tilausvahvistus). Tämä vahvistus ei tarkoita, että me hyväksyisimme tarjouksesi. Tarkista, että antamasi tiedot tilauksella ovat oikeat.

Tarjouksesi hyväksymistä ei myöskään lasketa, jos olet valinnut maksutavan, joka edellyttää ennakkomaksua tai joka kehottaa sinua veloittamaan tiliäsi välittömästi. Tämä johtuu siitä, että haluamme tarjota sinulle tällaisia maksuvaihtoehtoja palveluna, mutta meidän on ehkä mahdotonta hyväksyä tarjoustasi esimerkiksi toimitusongelmien tai tavaroiden puutteen vuoksi. Jos emme hyväksy tarjoustasi, hyvitämme välittömästi etukäteen maksamasi summat.

Voimme hyväksyä tarjoukset lähettämällä sinulle lähetys- tai sopimusvahvistuksen sähköpostitse tai lähettämällä sinulle tilaamasi tavarat. Tällä tarjouksesi hyväksymisellä ostosopimus on tehty.

8) Sopimuksen säilyttäminen

Tallennamme sopimuksen tekstin eli sopimuksen tekemishetkellä voimassa olevat yleiset ehdot, mukaan lukien peruutusehdot ja tietosi tilausprosessista. Saat tilaustasi koskevan sopimustekstin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
Jos olet rekisteröitynyt asiakastilille, voit seurata tilauksiasi ja niihin liittyviä tietoja kohdasta "Omat tilaukset".

9) Palautus- ja peruutusehdot kuluttajille

Kuluttajana sinulla on lakisääteinen oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Lakisääteinen peruutusaika alkaa päivästä, jona sinä tai sinun nimeämäsi kolmas osapuoli, joka ei ole rahdinkuljettaja, on saanut tavaran haltuunsa. Jos tilasit tavarat osana yhtä tilausta ja tavarat toimitettiin erikseen, peruuttamisaika alkaa päivästä, jona sinä (tai nimeämäsi kolmas osapuoli, joka ei ole rahdinkuljettaja) otit viimeisen tavaran haltuusi.

Kun ostat uusia, käyttämättömiä tavaroita www.vitalabo.fi-verkkokaupasta myönnämme sinulle - lakisääteisen oikeutesi lisäksi - pidennetyn 16 päivän peruutusoikeuden. Kaikkien uusien tavaroiden osalta sinulla on siis yhteensä 30 päivää aikaa peruuttaa sopimus. Merkittyjen, käytettyjen tavaroiden ostoon sovelletaan lakisääteistä 14 päivän peruutusaikaa. Merkityt käytetyt tavarat, joihin sovelletaan 14 päivän peruutusoikeutta, on merkitty selvästi "käytetyiksi", ja sinulle ilmoitetaan näistä olosuhteista ja vastaavasta peruutusoikeudesta uudelleen ennen tilauksen tekemistä. Käytettyjä tavaroita voivat olla vain tavarat, jotka eivät ole enää uusia, koska niitä on jo käytetty vähäisessä määrin, niissä voi olla käytön jälkiä ja niitä myydään alhaisempaan hintaan kuin vastaavia uusia tavaroita.

Käyttääksesi peruuttamisoikeuttasi sinun tulee ilmoittaa meille päätöksestäsi peruuttaa tämä sopimus selkeällä ilmoituksella (esim. postitse, puhelimitse tai sähköpostitse).

Voit käyttää tähän peruutuslomakkeen mallia , mutta tämä ei ole pakollista. Peruutusajan noudattamiseksi riittää, jos lähetät peruuttamisoikeutesi käyttämistä koskevan ilmoituksen ennen kuin 30 päivän peruutusaika on umpeutunut.

Peruuttamisoikeus ei koske sopimuksia, jotka koskevat:

 • Palvelut, jos olemme on tarjonneet palvelun kokonaisuudessaan. Kuitenkin vain, jos olemme alkaneet täyttää sopimusta ennen peruuttamisajan päättymistä Itävallan etäkauppalain FAGG:n §:n 11 mukaisesti sinun nimenomaisesta pyynnöstäsi (§ 10 FAGG) ja sinä lisäksi joko
  • olet ennen palvelun tarjoamisen aloittamista tunnustanut, että menetät peruuttamisoikeutesi, kun sopimus on täytetty kokonaisuudessaan, tai
  • olet pyytänyt erityisesti vierailuamme korjaustöiden suorittamiseksi
 • Tavarat tai palvelut, joiden hinta riippuu rahoitusmarkkinoiden vaihteluista, joihin me emme voi vaikuttaa ja jotka voivat ilmetä peruuttamisajan sisällä,
 • Tuotteet, jotka on valmistettu asiakkaan toiveiden mukaan tai selkeästi räätälöityjä henkilökohtaisiin tarpeisiin,
 • Tavarat, jotka voivat pilaantua nopeasti tai joiden viimeinen käyttöpäivä pian ylittyisi (esim. pilaantuvat elintarvikkeet),
 • Tavarat, jotka toimitetaan sinetöitynä ja jotka eivät sovellu palautettavaksi terveydellisistä tai hygieniasyistä, jos niiden sinetti on poistettu toimituksen jälkeen (esim. hygienia- tai hoitotuotteet),
 • Tavarat, jotka ovat luonteensa vuoksi sekoittuneet erottamattomasti muihin tavaroihin toimituksen jälkeen,
 • Alkoholijuomat, joiden hinnasta sovittiin sopimusta tehtäessä, mutta joita ei voida toimittaa ennen kuin 30 päivää sopimuksen tekemisen jälkeen ja joiden nykyinen arvo riippuu markkinoiden vaihteluista, joihin meillä ei ole vaikutusvaltaa,
 • Ääni- tai videotallenteet tai tietokoneohjelmistot toimitetaan suljetussa pakkauksessa, jos ne on avattu toimituksen jälkeen,
 • Sanoma- ja aikakauslehdet tai aikakauslehdet, lukuun ottamatta tilaussopimuksia tällaisten julkaisujen toimittamisesta,
 • Muihin kuin asumistarkoituksiin, tavaroiden kuljetukseen, moottoriajoneuvojen vuokraukseen ja ruokien ja juomien toimittamiseen sekä vapaa-ajan harrastuksiin liittyvät palvelut aina, kun sopimuksella on sovittu tietystä ajasta tai ajanjaksosta, jonka kuluessa me toimitamme sopimuksen,
 • Sellaisen digitaalisen sisällön tarjoaminen, jota ei ole tarkoitus toimittaa fyysiselle tietovälineelle (esim. lataukset, e-kirjat, ...), jos olemme alkaneet täyttää sopimusta (eli digitaalinen sisältö toimitettiin). Peruuttamisoikeus raukeaa kuitenkin vain niissä tapauksissa, joissa olet velvollinen suorittamaan sopimuksen mukaisen maksun, ja joissa myös
  • olet nimenomaisesti suostunut siihen, että sopimuksen täyttäminen aloitetaan ennen peruuttamisajan päättymistä,
  • olet vahvistanut tietäväsi, että menetät peruuttamisoikeutesi sopimuksen täytäntöönpanon ennenaikaisen alkamisen seurauksena, ja
  • olemme toimittaneet sinulle kopion tai vahvistuksen Itävallan FAGG:n pykälän 5 (2) tai 7 (3) kohdan mukaisesti.

Sinulla ei myöskään ole oikeutta peruuttaa kiireellisiä korjaus- tai huoltotöitä koskevia sopimuksia, joissa olet nimenomaisesti pyytänyt meitä vierailemaan suorittamaan tämän työn. Peruuttamisoikeutta ei kuitenkaan suljeta pois muiden palvelujen osalta, joita et ole nimenomaisesti pyytänyt, tai toimitetuista tavaroista, joita ei välttämättä tarvita varaosina huoltoon tai korjaukseen.

Peruuttamisen seuraukset

Jos peruutat tämän sopimuksen tosiasiallisesti, kaikki suoritetut maksut palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksesi vastaanottamisesta. Tämä koskee myös maksettuja toimituskuluja, mutta vain tilauksellesi tarjottujen halvimpien vakiotoimituskulujen määrään asti.
Käytämme hyvitykseen samaa maksutapaa, jota käytit alkuperäisessä maksussasi. Sinulta ei missään olosuhteissa peritä maksuja tästä korvauksesta. Voimme kieltäytyä hyvityksestä, kunnes olemme vastaanottaneet palautetut tavarat tai olet toimittanut todisteen, että tavara on palautettu.

Olet vastuussa vain tavaroiden arvon alentumisesta, joka johtuu muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toiminnan toteamiseksi tarpeellisesta käsittelystä.

Palautusaika: Sinun on palautettava tavarat viimeistään 30 päivän kuluessa siitä päivästä, jona ilmoitat meille tämän sopimuksen peruuttamisesta. Palautusaika täyttyy, jos lähetät tavarat takaisin ennen kuin 30 päivän palautusaika on umpeutunut.

Palautuskulut: Me vastaamme peruutuksesta johtuvista palautuksen lähetyskuluista, jos käytät tähän tarkoitukseen toimittamaamme palautusetikettiä, jos tavaroita ei tarvitse palauttaa huolitsijan välityksellä ja jos palautus lähetetään jostakin seuraavista maista: Itävalta, Bulgaria, Kypros, Tšekki, Saksa, Tanska, Viro, Espanja, Suomi, Ranska, Iso-Britannia, Kreikka, Kroatia, Unkari, Irlanti, Italia, Liettua, Luxemburg, Latvia, Alankomaat, Puola, Portugali, Romania, Ruotsi, Slovenia, Slovakia.

Palautuskulut muista kuin yllä olevista maista ovat asiakkaan itsensä kustannettavissa. Tämä tehdään liiketoiminnallisista, oikeudellisista ja logistisista syistä ja ilman minkäänlaista syrjintää.

Tarkemmat tiedot palautuksista löydät täältä.

10) Virhevastuu ja takuu

Virhevastuu : Ellei toisin mainita, sovelletaan yleisiä lakisääteisiä virhevastuumääräyksiä kaikkiin uusiin, käyttämättömiin tavaroihin (käytetyt tavarat tarjotaan selvästi "käytettynä"). Virhevastuu sinun aiheuttamistasi vioista on poissuljettu. Tämä pätee erityisesti epäasianmukaisen käsittelyn, virheellisen käytön tai luvattomien korjausyritysten tapauksessa. Takuun piiriin kuuluvana vikana ei pidetä sitä, että tavara tulee käyttökelvottomaksi odotettavissa olevan tai luonnollisen kestävyysajan tai käyttöiän kuluessa, jos tavaraa on käytetty aiottuun käyttötarkoitukseensa.

Merkityn käytetyn tavaran osalta takuu voidaan lyhentää yhteen vuoteen, mikäli se on sallittua sovellettavan kuluttajansuojalainsäädännön nojalla. Merkityt käytetyt tavarat, joille tarjotaan lyhennettyä takuuta, tarjotaan "käytettyinä", ja sinulle ilmoitetaan näistä olosuhteista ja sovellettavasta takuukaudesta uudelleen ennen tilauksen tekemistä. Käytettyjä tavaroita voivat olla vain sellaiset tavarat, jotka eivät ole enää uusia tavaroita aikaisemman ja ei ainoastaan vähäisen käytön vuoksi, niissä voi olla käytön merkkejä, ja niitä tarjotaan edullisempaan ostohintaan kuin vastaavia uusia tavaroita.

Emme takaa, että verkkokaupassa julkaistut kuvat ovat identtisiä todellisuudessa toimitettujen tuotteiden kanssa.

Takuu: Siltä osin kuin tarjoamiemme tuotteiden valmistajat tarjoavat vapaaehtoisia takuita, kaikki tästä johtuvat vaatimukset tulee esittää suoraan valmistajalle. Emme ota vastuuta valmistajan takuiden perusteella. Kuluttajana sinulla on oikeus saada tämä takuu saatavillesi kirjallisesti (esim. toimituksen liitteenä tai käyttöohjeessa) tai muulla pysyvästi saatavilla olevalla välineellä (esim. sähköpostilla).

Valmistajan antamat takuut eivät kuitenkaan rajoita lakisääteisiä takuuoikeuksiasi meitä kohtaan.

11) Vastuusäännökset

Me ja meidän edustajamme emme ole vastuussa lievästä huolimattomuudesta aiheutuneista vahingoista, edellyttäen, että meillä on asialliset perusteet ja että vahinko ei ole aiheutunut olennaisten sopimusvelvoitteiden rikkomisesta.

Tämä ei koske henkilövahinkovastuuta eikä tuotevastuulain mukaisia vaatimuksia. Tällöin sovelletaan lakisääteisiä säännöksiä.

Vahingonkorvauksia ei voida vaatia tilanteessa, jossa toimitus estyy syistä, joista me emme ole vastuussa. Tällöin meidän on voitava osoittaa, että emme ole vastuussa toimituksen esteistä. Voimme tässä tilanteessa peruuttaa sopimuksen kokonaan tai osittain.

12) Tietosuoja

Tietosuojasäännökset löytyvät tietosuojalausekkeesta.

13) Sovellettava laki

Kaikissa www.vitalabo.fi:n kautta tehdyissä sopimuksissa sovelletaan Itävallan lakia, ja sitä käytetään sopimuksen perustana, lukuun ottamatta YK:n yleissopimusta kansainvälistä tavaran kauppaa koskevista sopimuksista ja kansainvälisen yksityisoikeuden viitesääntöjä. Tämä lainvalinta ei kuitenkaan saa johtaa siihen, että menetät suojan, jonka asuinmaasi pakolliset määräykset tarjoavat sinulle (vrt. Rooma I-asetuksen 6 artiklan 2 kohta).

14) Sääntelyelin ja riitojenratkaisu verkossa

Annamme kuluttajille vaihtoehtoisen riidanratkaisumenettelyn seuraavalle vaihtoehtoiselle riidanratkaisuelimelle: https://www.ombudsstelle.at

Kuluttajilla on myös mahdollisuus ottaa yhteyttä EU:n verkkoriitojenratkaisualustaan: https://ec.europa.eu/odr

Voit myös lähettää valituksen suoraan meille osoitteeseen: suomi@vitalabo.com


Yleiset sopimusehdot yritysasiakkaille (B2B)

Status 23.06.2024

Nämä yritysasiakkaiden (B2B) yleiset sopimusehdot (jäljempänä " yleiset B2B-sopimusehdot") on tarkoitettu yksinomaan asiakkaille, jotka tekevät tilauksia www.vitalabo.fi:ssa osana yritystoimintaa. Näitä yleisiä B2B-sopimusehtoja sovelletaan myös asiakkaisiin, jotka tekevät muita ostosopimuksia niceshops GmbH:n kanssa osana liiketoimintaa. Tämä pätee myös silloin, kun et kerro yrittäjäasemastasi sopimusta tehdessäsi. Tällöin nämä yleiset B2B-sopimusehdot muodostavat sopimusperustan, joka perustuu tilauksen tekohetkellä voimassa olleeseen versioon. Kuluttajien tilauksiin sovelletaan tämän sivun yläosassa olevia erillisiä kuluttajien sopimusehtoja.

Yleiskatsaus:

 1. Sopimuskumppanit
 2. Yleisten B2B-sopimusehtojen soveltaminen ja hyväksyminen
 3. Tietojen oikeellisuus ja luottamuksellisuus
 4. Hinnat ja toimituskulut
 5. Kestotilaukset
 6. Maksu- ja toimitusehdot
 7. Tarjoukset ja sopimusten tekeminen
 8. Sopimuksen säilyttäminen
 9. Palautus- ja peruutusehdot
 10. Takuut
 11. Vastuusäännökset
 12. Tietosuoja
 13. Purkamislauseke, sovellettava laki ja oikeuspaikka

Saatamme ajoittain päivittää näitä yritysasiakkaiden (B2B) yleisiä sopimusehtoja käytäntöjemme muutosten tai muiden toiminnallisten, oikeudellisten tai sääntelyyn liittyvien syiden vuoksi.

1) Sopimuskumppanit

www.vitalabo.fi on verkkokauppa, joka kuuluu niceshops-ryhmään. Niceshops Group on erikoistunut verkkokauppojen suunnitteluun ja logistiseen käsittelyyn verkkokaupan alalla eri tuotesegmenteillä. Sopimuskumppanisi on:

niceshops GmbH
Saaz 99
8341
Paldau
Austria

Arvonlisäverotunniste (UID): ATU63964918
Yritysrekisteri: FN302888z, Landesgericht fuer ZRS Graz

Sähköpostiosoite: suomi@vitalabo.com
Puhelinnumero: (+43) 720 303050 5050

(jäljempänä "me" tai "meitä").

Tilauksissa, sopimuksissa, asiakaspalvelussa ja muussa tiedottamisessa käytettävä kieli on: suomi.

2) Yleisten B2B-sopimusehtojen soveltaminen ja hyväksyminen

Tekemällä minkä tahansa ostosopimuksen niceshops GmbH -yrityksen kanssa tunnustat nämä yleiset B2B-sopimusehdot, ilmoitat hyväksyväsi ne ja hyväksyt niiden yksinomaisen sovellettavuuden.

Kaikkiin sinun ja meidän välisiin liikesuhteisiin sovelletaan yksinomaan näitä yleisiä B2B-sopimusehtoja siinä muodossa, joka on voimassa, kun teet tilauksen www.vitalabo.fi verkkokaupassamme tai, jos kyseessä on muu ostotapahtuma, kun tarjouksemme tehdään. Näistä yleisistä B2B-sopimusehdoista poikkeaminen tai sinun puoleltasi ristiriitaiset kauppa- tai ostoehdot eivät tule - edes implisiittisesti - osaksi tätä sopimusta, ellei toisin ole kirjallisesti sovittu. Sama pätee myös, jos vastustat tai hylkäät nämä B2B-sopimusehdot etukäteen kirjallisissa tilauksissa. Mahdollisia hinnastoja koskevat määräyksemme ovat myös voimassa.

Voimme yksipuolisesti muuttaa näitä yleisiä B2B-sopimusehtoja, jos se on tarpeen myöhemmin ilmenevien vastaavuusongelmien poistamiseksi tai oikeudellisten tai teknisten reunaehtojen muutoksiin mukauttamiseksi.

3) Tietojen oikeellisuus ja luottamuksellisuus

Olet vastuussa siitä, että kaikki antamasi tiedot ovat aina täydellisiä ja oikeita.

Tehdäksesi www.vitalabo.fi-tilauksen sinun on luotava asiakastili ja annettava voimassa oleva arvonlisäverotunniste (UID) yrittäjäasemasi vahvistamiseksi. Jos et anna arvonlisätunnistetta (UID), tilauksesi käsitellään verotuksessa kuluttajatapahtumana.

Sinun on ilmoitettava meille välittömästi kaikista tarpeellisista tietojen muutoksista. Voit myös päivittää tietosi itse asiakastilisi kautta. Lisäksi olet vastuussa siitä, että käsittelet kirjautumistietojasi luottamuksellisesti ja suojaat ne luvattomalta käytöltä. Jos epäilet, että kirjautumistietojasi tai muita tietoja on käytetty väärin luvattomien henkilöiden toimesta, sinun on ilmoitettava meille välittömästi petosten estämiseksi.

Pidätämme oikeuden sulkea asiakastilisi. Tämä pätee erityisesti, jos rikot sovellettavaa lakia, sopimuksiamme tai ohjeitamme.

4) Hinnat ja toimituskulut

Kaikki www.vitalabo.fi -sivustolla myytävien tuotteiden hinnat ovat kokonaishintoja, ja ne sisältävät kaikki verot, mutta eivät toimituskuluja tai kokoonpano- tai asennuskuluja. Voimassa ovat tilaushetkellä ilmoitetut hinnat.

Toimituskuluista voidaan luopua kun tietty tilausarvo on saavutettu. Voit tutustua tarkemmin toimituskuluihin määränpäähäsi täällä ennen tilauksen tekemistä. Jos valitset maksutavaksi "käteismaksun toimituksen yhteydessä", toimituspalvelu veloittaa palvelusta lisämaksun (käteisnostomaksu). Toimituspalvelun tarjoaja veloittaa tämän maksun paikan päällä toimituksen aikana.

Ennen kuin saat tilauksesi valmiiksi www.vitalabo.fi -verkkokaupassa, ilmoitamme sinulle tilaamiesi tuotteiden kokonaishinnat sekä tilauksestasi aiheutuneet toimituskulut tilausyhteenvedossasi.

Toimitettaessa tuotteita EU:n ulkopuolelle saatetaan periä ylimääräisiä tullimaksuja, jonka asianomainen tulliviranomainen veloittaa suoraan sinulta. Seuraaviin maihin toimitettaessa tullimaksut sisältyvät tällä hetkellä lopullisiin hintoihin, mikä tarkoittaa, että sinulta ei enää veloiteta mitään maksuja toimituksen yhteydessä: Iso-Britannia, Sveitsi, Liechtenstein.

Joissakin tapauksissa voimme käyttää www.vitalabo.fi:n teknisiä markkinointitoimenpiteitä tarjotaksemme sinulle automatisoituun päätöksentekoon perustuvia yksilöllisiä hintoja tai alennuksia. Tällöin sinulle ilmoitetaan mahdollisesta personoinnista jokaisen tarjouksen yhteydessä.

5) Kestotilaukset

Tarjoamme kestotilauksia tietyille tuotteille. Tilaamalla kestotilauksen annat meille toimeksiannon toimittaa tilaamasi tuotteet valitsemillasi väliajoilla. Vastaavat tuote- ja toimituskulut veloitetaan jokaisen kestotilauksen toimituksen yhteydessä valitsemallasi maksutavalla.

Kestotilaukset ovat toistaiseksi voimassa, eikä niillä ole vähimmäiskestoa. Voimassa olevat tilaukset voidaan peruutusajan päätyttyä peruuttaa kumman tahansa osapuolen toimesta milloin tahansa ilman syytä. Jos haluat peruuttaa tilauksesi, lähetä sähköpostia osoitteeseen: suomi@vitalabo.com. Kestotilaukset, jotka ovat menneet valmisteluun ennen peruutusilmoituksesi vastaanottamista, käsitellään edelleen. Saat toimitusvahvistukset näistä tilauksista.

Hinnanmuutokset: Tilausten hintoja sekä toimituskuluja voidaan alentaa tai korottaa seuraavin ehdoin tulevien tilausten osalta. Pidätämme oikeuden tehdä hinnanmuutoksia, jos meihin vaikuttaa kustannusten nousu tai kustannusten aleneminen, joka johtuu ulkoisista olosuhteista, joihin me emme voi vaikuttaa. Tällaisia olosuhteita ovat erityisesti muutokset laissa, muutokset valmistajien, tavarantoimittajien, kuljetuspalveluntarjoajien, ulkopuolisten palveluntarjoajien tai alihankkijoiden kustannuksissa, muutokset tuotanto- ja lisensointikustannuksissa, muutokset tarvitsemamme laitteiston tai ohjelmiston kustannuksissa, palkankorotukset sekä yleiset ja merkittävät muutokset kustannuksissa, jotka johtuvat taloudellisesta inflaatiosta tai deflaation vaikutuksesta. Tavaroiden hintojen muutoksia tapahtuu vain siinä määrin, mitä omat kustannuksemme tiettyjen tuotteiden osalta nousevat tai laskevat.

Saat sähköpostiisi tiedon tilaamiesi tuotteiden tulevista hintamuutoksista hyvissä ajoin ennen seuraavaa kestotilaustoimitustasi. Voit vastustaa tulevaa hintamuutosta peruuttamalla kestotilauksesi. Tilaus tulee peruuttaa hinnanmuutoksesta ilmoittavassa sähköpostiviestissä mainitussa määräajassa. Jos emme kuule sinusta tämän sähköpostin lähettämisen jälkeen, oletamme, että olet hyväksynyt hinnanmuutoksen tai hinnanmuutokset.

6) Maksu- ja toimitusehdot

www.vitalabo.fi-verkkokaupan tilauksissa hyväksymme verkkokaupassa luetellut maksutavat. Tilauksiin voi liittyä tiettyjä vähimmäistilausmääriä. Maksut on suoritettava tilille, jonka olemme määritelleet kullekin maksutyypille. Ellei toisin ole mainittu, kaikkien laskujen loppusumma erääntyy maksettavaksi sopimuksen perustella. Maksun viivästyessä meillä on oikeus vaatia lakisääteistä viivästyskorkoa. Suoritusvelvollisuutemme keskeytyy maksuviivästyksen ajaksi.

Kuittausoikeus on poissuljettu. Kaikki toimittamamme tavarat pysyvät meidän omistuksessamme, kunnes olemme saaneet täyden maksun, mukaan lukien kaikki siihen liittyvät liitännäissaatavat. Kaikki (lisä)myynnit, panttaukset jne. ennen täyttä maksua edellyttävät ennakkosuostumustamme.

www.vitalabo.fi toimittaa tällä hetkellä seuraaviin maihin: Itävalta, Bulgaria, Kypros, Tšekki, Saksa, Tanska, Viro, Espanja, Suomi, Ranska, Kreikka, Kroatia, Unkari, Irlanti, Italia, Liettua, Luxemburg, Latvia, Malta, Alankomaat, Puola, Portugali, Romania, Ruotsi, Slovenia, Slovakia.

Toimitus tapahtuu ilmoittamaasi toimitusosoitteeseen tai noutopisteeseen. Meillä on oikeus toimittaa tilaus osatoimituksina. Tässä tapauksessa vastaamme kaikista osatoimituksista aiheutuvista ylimääräisistä toimituskuluista.

Arvioitu toimitusaika on suuntaa-antava. Sinulle ilmoitetaan mahdollisista odotettavissa olevista viivästyksistä ennen tilausprosessin aloittamista osoitteessa www.vitalabo.fi. Jos ylivoimainen este (esim. lakot, luonnonkatastrofit) tai muut olosuhteet, joista emme ole vastuussa, estävät meitä noudattamasta toimitusaikoja, ilmoitamme siitä sinulle mahdollisimman pian. Toimitusaikaa pidennetään tällaisten tapahtumien keston verran. Jos toimitus käy mahdottomaksi meistä riippumattomista syistä, molemmilla osapuolilla on oikeus purkaa sopimus kokonaan tai osittain. Ilmoitamme sinulle välittömästi, jos näin tapahtuu. Jos ylitämme arvioidun toimituspäivän kolmella viikolla meistä johtuvien olosuhteiden vuoksi, voit myöntää meille kohtuullisen lisäajan. Jos emme toimita toimitusta tämän määräajan kuluessa, voit peruuttaa sopimuksen.

Riski tavaroiden katoamisesta tai vahingoittumisesta siirtyy sinulle, kun tavarat luovutetaan toimituspalvelun tarjoajalle. Jos tavarat toimitetaan sinulle ilmeisin kuljetusvaurioin, nämä vahingot on vaadittava toimituspalvelun tarjoajalta.

Jos et ota tavaroita vastaan sovitulla tavalla (vastaanottovastuun laiminlyönti), meillä on oikeus joko varastoida tavarat varastointimaksua vastaan, jonka suuruus on 0,1 % laskun bruttosummasta (kalenterivuodessa) tai sen osasta, tai ottaa tavarat säilytykseen sinun kustannuksellasi ja riskilläsi.

7) Tarjoukset ja sopimusten tekeminen

Kaikki tarjouksemme voivat muuttua.

Ennen kuin lähetät lopullisen tilauksesi www.vitalabo.fi-sivustolla, sinulla on mahdollisuus tarkistaa mahdolliset virheet ja korjata ne tarvittaessa "Tarkista tilaus" -vaiheessa. Napsauttamalla "Tee tilaus" -painiketta saat tilauksesi valmiiksi ja teet sitovan tarjouksen sopimuksen tekemisestä kanssamme. Olet sidottu tähän tarjoukseen kolmen päivän ajan. Meillä ei ole velvollisuutta hyväksyä tarjoustasi.

Vahvistamme tarjouksesi vastaanottamisen antamaasi sähköpostiosoitteeseen (saat meiltä kuitin tai tilausvahvistuksen). Tämä vahvistus ei merkitse tarjouksesi hyväksymistä. Varmista, että tilauksessa antamasi tiedot ovat oikein.

Olet sidottu tarjoukseesi seitsemän työpäivän ajan. Meillä ei ole velvollisuutta hyväksyä tarjoustasi.

Tarjouksen hyväksymisenä ei myöskään pidetä sitä, että olet valinnut maksutavan, jolla suoritat ennakkomaksun tai joka veloittaa välittömästi tililtäsi. Haluamme tarjota nämä maksutavat sinulle palveluna, mutta meidän voi olla mahdotonta hyväksyä tarjoustasi esimerkiksi toimitusongelmien tai tavaroiden saatavuuden puutteen vuoksi. Jos emme hyväksy tarjoustasi, palautamme sinulle välittömästi kaiken ennakkoon maksamasi.

Hyväksymme tarjouksesi vahvistamalla ostoksesi sähköpostitse (tilaus- tai lähetysvahvistus) tai lähettämällä sinulle tilaamasi tavarat. Ostosopimus syntyy tarjouksen hyväksymisen myötä.

8) Sopimuksen säilyttäminen

Tallennamme sopimuksen tekstin eli sopimuksen tekohetkellä voimassa olevat yleiset B2B-sopimusehdot, mukaan lukien peruutusehdot ja tietosi tilausprosessissa, osoitteessa www.vitalabo.fi. Saat tilaustasi koskevan sopimustekstin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

9) Palautus- ja peruutusehdot

Lakisääteistä tai sopimukseen perustuvaa peruutusoikeutta ei ole.

Palautukset, jotka eivät kuulu takuun piiriin, hyväksytään vain kirjallisen ennakkohyväksynnän jälkeen.

Palautetun tavaran kunnon perusteella voidaan myöntää (osittainen) hyvitys. Vanhentuneita tai pilaantuneita tavaroita ei hyväksytä tai korvata.

10) Takuu ja valitusoikeudet

Valitusoikeudet: Lakisääteisiä säännöksiä sovelletaan seuraavin rajoituksin.

Tavarat on tarkastettava havaittavien vikojen varalta 14 kalenteripäivän kuluessa toimituksesta. Jos vika havaitaan, siitä on reklamoitava välittömästi, muutoin tavara katsotaan hyväksytyksi eikä lakisääteisiä vaatimuksia voida enää esittää. Myöhemmin ilmenevien havaitsemattomien vikojen takuuaika on 1 vuosi. Havaitsemattomista vioista on ilmoitettava välittömästi niiden ilmaannuttua. Vastaava todistustaakka siirtyy sinulle 14 päivän kuluttua toimituksesta.

Pidätämme oikeuden valita vapaasti lakisääteisten takuukeinojen välillä, vaikka pyrimmekin sopimaan asiasta kanssasi. Jos ensimmäinen parannusyrityksemme epäonnistuu, sinulla on oikeus purkaa sopimus.

Takuu ei koske sinun aiheuttamiasi vikoja, etenkään jos kyseessä on tuotteen virheellinen käsittely, virheellinen käyttö tai luvaton korjausyritys. Takuu ei koske käytettyjä tuotteita eikä B-stock tuotteita. Merkityt käytetyt tavarat, joiden osalta takuu on poissuljettu, tarjotaan selvästi ”käytettynä”, ja sinulle ilmoitetaan näistä olosuhteista uudelleen ennen tilauksen tekemistä www.vitalabo.fi-sivustolla. Takuun piiriin kuuluvana vikana ei pidetä sitä, että tavarat tulevat käyttökelvottomiksi niiden luonnollisen kestävyyden tai odotettavissa olevan käyttöiän aikana, mikäli niitä on käytetty käyttötarkoitukseensa. Emme takaa, että verkkokaupassamme julkaistut kuvat vastaavat todellisuudessa toimitettuja tavaroita. Valmistuksesta johtuvat poikkeamat mitoissa, sisällössä, materiaaleissa, painossa tai värisävyissä ovat sallittuja alalla tavanomaisten toleranssirajojen puitteissa.

Jos myyt tavarat edelleen kuluttajille ja annat heille lakisääteisen takuun, takautumisoikeutesi meitä kohtaan määräytyy edellä mainittujen ehtojen mukaisesti.

Takuu: Jos tarjoamiemme tavaroiden valmistajat myöntävät vapaaehtoisia takuita, kaikki tästä johtuvat vaatimukset tulee esittää suoraan valmistajalle. Me emme ota vastuuta valmistajan takuiden perusteella.

11) Vastuusäännökset

Olemme vastuussa vain vahingoista, jotka me tai meidän sijaisedustajamme olemme aiheuttaneet sinulle tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella. Sinä olet vastuussa törkeän huolimattomuuden osoittamisesta.

Sikäli kuin se on oikeudellisesti sallittua, korvaus rajoittuu tyypillisesti ennakoitavissa oleviin vahinkoihin. Korvausta välillisistä vahingoista ja saamatta jääneestä voitosta ei voida vaatia.

Tämä ei koske henkilövahinkovastuuta eikä tuotevastuulain mukaisia vaatimuksia. Tällöin sovelletaan lakisääteisiä säännöksiä.

12) Tietosuoja

Tietosuojasäännökset löytyvät tietosuojalausekkeesta.

13) Purkamislauseke, sovellettava laki ja oikeuspaikka

Jos sopimuksen yksittäiset määräykset ovat pätemättömiä tai täytäntöönpanokelvottomia tai jos ne tulevat pätemättömiksi tai täytäntöönpanokelvottomiksi sopimuksen tekemisen jälkeen, tämä ei vaikuta sopimuksen muun osan pätevyyteen lain sallimissa rajoissa.

Jokaisessa www.vitalabo.fi:n kautta tehdyssä sopimuksessa sekä muissa niceshops GmbH:n kanssa tehdyissä ostosopimuksissa sovelletaan Itävallan lakia, lukuun ottamatta YK:n yleissopimusta kansainvälistä tavaran kauppaa koskevista sopimuksista ja kansainvälisen yksityisoikeuden viitenormeja. Suorituspaikka on niceshops GmbH:n rekisteröity toimipaikka. Yksinomainen oikeuspaikka on Graz, Itävalta.