Kiinanloisikka - Hawlikin lääkintäsieni

Kiinanloisikka: 3 tuotetta

Suodattimet

Kaikki hinnat sis. alv.

Saa sinut hyvään kuntoon

Kiinanloisikkaa (Cordyceps) nimitetään myös joskus toukkasieneksi. Nimi johtuu Cordycepsin kahdesta ominaisuudesta: ensinnäkin se kasvaa toukan muotoisena, ja toiseksi se tarvitsee omaa kasvuaan varten erästä tiettyä toukkalajia, johon se pesiytyy maan alla.  
Kiinanloisikka on alunperin kotoisin Tiibetin vuoristosta. Siellä tämä pieni, huomaamaton sieni levisi ensin ruohikkoon, ja laiduntavat eläimet olivatkin ensimmäisiä, jotka hyötyivät sen luonnollisesta voimasta. Kun jakkipaimenet huomasivat, että heidän vuorten rinteillä laiduntavat lampaansa olivat hämmästyttävän elinvoimaisia ja hedelmällisiä, he päättelivät - aivan oikein - että se johtui sienestä. 
Koska tätä toukkasientä ei voida kasvattaa toukan kanssa, ja alkuperäisen hinta hipoo pilviä, kiinanloisikkasta kasvatetaan poikkeuksellisesti vain sienirihmasto, ja se eristetään. Tämä raaka-aine on nimeltään CS4, ja se on yhtä hyvä kuin oikea sieni. Kasvatus tapahtuu ilman puuta tai olkea ravintoaineliuoksessa. Näin saadaan täysin puhdas ja tehokas sieni.