Hawlikin mustesienet

Kotoisin Euroopasta

Sienen korkea, kapea, valkoinen lakki on yleinen näky kotoisissa metsissä, niityillä ja jopa puutarhoissa: Toisin kuin useimmat lääkinnälliset sienet, mustesieni (Coprinus) on kotoisin Euroopasta, ja sienestäjät arvostavat sitä maukkaana ruokasienenä. Sen ainesosien analyysi on johtanut siihen, että se on saanut vankkumattoman paikan lääkinnällisten sienten, kuten reishin ja shiitakesienen ja muiden joukossa niin Euroopassa kuin Aasiassakin. 

Mustesieni: 4 tuotetta

Suodattimet

Kaikki hinnat sis. alv.

Mustesieni

Coprinus-sientä kutsutaan mustesieneksi. Nimi johtuu siitä, että vanhetessaan sienen lakki käpertyy reunasta, värjäytyy tummaksi ja lopulta muuttuu mustaksi nesteeksi, joka tippuu maahan. Tätä nestettä käytettiin ennen musteena. 
Nykyään sienen käyttötarkoitus on osin muuttunut. mustesientä arvostetaan edelleen ruokasienenä, mutta sen lisäksi sitä arvostetaan lääkinnällisenä sienenä sekä eurooppalaisessa mykoterapiassa että perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä. Mustesienellä on todistetusti sienille korkea ja tasapainoinen vitamiini-, kivennäis- ja hivenainepitoisuus. Myös sienen korkea valkuaispitoisuus on tärkeää, sekä se tosiseikka, että se sisältää kaikki ihmiselle tärkeät aminohapot.