Reishi - kuolemattomuuden sieni

Mistään muusta lääkinnällisestä sienestä ei kerrota niin paljon legendoja kuin reishistä. Se ei ole ihmekään, kun ajattelee sen käytön pitkää perinnettä. Tämä kuolemattomuuden sieni, kuten kiinalaiset sitä kutsuvat, on ollut käytössä aasialaisessa parantamisessa jo vuosituhansien ajan. Jauheena tai uutteena käytettynä siinä on valtavasti bioaktiivisia aineita, joiden positiiviset vaikutukset ihmisen terveydelle on tieteellisesti todistettu. 

Reishi: 5 tuotetta

Suodattimet

Kaikki hinnat sis. alv.

Perunstavanlaatuinen osa kiinalaista perinnettä

Perinteisestä kiinalaisesta lääkinnästä puhuttaessa useimmat meistä ajattelevat ensimmäisenä akupuntiota. Kuitenkin myös kasveilla ja lääkinnällisillä sienillä on vankkumaton paikkansa tässä perinteessä. Reishi-sienellä (latinaksi: Ganoderma lucidum, japaniksi: reishi, kiinaksi: Ling Zhi) on siinä keskeinen rooli. Sitä on käytetty jo vuosituhansia edistämään elinvoimaa ja pidempää elämää. Jo kauan ennen kuin tiesimme mitään sen sisältämistä kivennäisaineista, vitamiineista ja muista bioaktiivisista ainesosista, kiinalaiset lääkärit käyttivät reishiä vastustuskyvyn vahvistamiseksi ja luonnollisena Anti-Aging-hoitona.

Tieteellisen kiinnostuksen kohteena ovat nykyään etenkin polysakkaridit ja antioksidantit, joita esiintyy korkeina pitoisuuksina todistettavasti tässä myös Euroopassa kasvavassa, kummallisen näköisessä sienessä. Niiden vaikutukset ovat hyvä syy siihen, että Kiinassa tämä sieni on yleinen onnensymboli ja että sitä käytetään jopa talismanina. Käyttämämme reishi, josta eristämme laadukkaat jauheemme ja uutteemme, on peräisin tiukasti kontrolloidusta luomuviljelystä, ja se työstetään varovasti säästävin menetelmin.