Ehkäise sairauksia tulehduksia ehkäisevillä mausteilla

Ehkäise sairauksia tulehduksia ehkäisevillä mausteilla

Maailmassa on monia mausteita, ja jokainen maistuu herkulliselta omalla tavallaan. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että mausteiden hyödyt eivät rajoitu makuun. Monet mausteet kehittävät elimistössä vahvan tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen, jolla voi olla positiivinen pitkäaikainen vaikutus omaan terveyteen. Tosiasia on, että tavallinen länsimainen ruokavalio sisältää monia elintarvikkeita, jotka voivat laukaista mikrotulehduksen elimistössä pitkällä aikavälillä. Tämän seurauksena tämä jatkuva tulehdus edistää erilaisten sairauksien kehittymistä, mukaan lukien sydän- ja verisuonisairauksia. Myös Alzheimerin tautia ja syöpää on yhdistetty tulehdukseen.

Käytä siis enemmän oikeita mausteita, ja tee itsellesi palvelus maun sekä myös terveyden kannalta. Tässä on muutamia mausteita, jotka ovat erityisen tehokkaita tulehduksen ehkäisyyn:

Kurkuma

Mauste, joka tulee aina esiin tulehdusta ehkäisevien ruokien yhteydessä, on kurkuma. Ja täysin oikeutetusti, sillä sillä on erittäin tehokkaita tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia. Jos et pidä kurkuman hieman kitkerästä mausta, joka vaatii totuttelua, voit silti käyttää curryjauhetta. Kurkuma on tärkein ainesosa useimmissa currysekoituksissa, ja koska niitä on niin monia, löytyy varmasti jotain makuusi sopiva.

Mustapippuri

Tämä klassinen mauste ei ole vain vakio jokaisessa keittiössä, vaan myös hyvä tulehduksia vastaan. Piperiini on tästä vastuussa. Se on aine, joka antaa pippurille sen tulisuuden. Piperiini estää keskeistä tulehduksen säätelijää ja vaikuttaa ruoansulatuskanavassa, ja sillä voi olla myös positiivinen vaikutus esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymään.

Tärkeää: Syö aina kurkumaa yhdessä mustapippurin kanssa. Piperiini lisää kurkuman imeytymisnopeutta suolistossa, mikä lisää huomattavasti kurkuman hyödyllisiä vaikutuksia.

Cayennenpippuri

Cayennepippuri ei ole muuta kuin kuivattua ja jauhettua chiliä. Yhdiste, joka antaa chilille sen voimakkuuden, on kapsaisiini, joka on myös yhdiste, jolla näyttää olevan tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Ilmeisesti kapsaisiini toimii tulehduksia vastaan muuttamalla suolistobakteeriemme koostumusta.

Kaneli

Kaneli ei ole vain hyvä idea jouluna, sillä se estää erilaisten tulehdusta ehkäisevien molekyylien toiminnan. On tärkeää, että ostat aina Ceylonin kanelia. Vaikka tämä on hieman kalliimpaa kuin yleisempi cassia-kaneli, sillä tämä sisältää suuria määriä kumariinia. Tämä on maksalle myrkyllinen aine. Ceylonin kaneli sen sijaan sisältää vain mitättömiä määriä kumariinia, minkä vuoksi sitä pidetään vaarattomana.

Muskottipähkinä

Muskottipähkinä sisältää yhdisteitä, jotka estävät kehon typpioksidin synteesiä, ja tämän uskotaan torjuvan tulehdusta. Miten ja miksi tämä toimii, ei ole vielä tieteellisesti selvitetty. Muskottipähkinää on tärkeää käyttää säästeliäästi maustettaessa, sillä se sisältää myös aineita, jotka voivat aiheuttaa hallusinaatioita ja olla myrkyllisiä suurina määrinä nautittuna.

Tätä silmällä pitäen toivotamme sinulle herkullisia aterioita näillä mausteilla ja hyvää tunnetta siitä, että olet tehnyt jotain oman hyvinvoinnin eteen samalla kun nautit.