Medex - maailmanlaajuinen suurlähettiläs

Medex - maailmanlaajuinen suurlähettiläs

Mehiläistuntija korkeimmalla tasolla

Slovenian mehiläiset: wieniläisestä hovista maailman luonnonlähettiläiksi
Mehiläishoidolla on Sloveniassa vuosisatoja vanha perinne: 1700-luvulla slovenilainen Anton Janša oli ensimmäinen mehiläishoidon opettaja Maria Theresan hovissa. Hänen onnistuneita menetelmiään Itävalta-Unkarin Krainin alueelta pidettiin vallankumouksellisina ja laukaisi todellisen mehiläishoitobuumin.

Krainer Biene: Talousmoottori ja maailmanlaajuinen lähettiläs
Tietenkin ajan pyörä on muuttunut paljon sen jälkeen: maa, ihmiset, ympäristö. Intohimo mehiläishoitoon on säilynyt suuren mehiläistutkijan Jansan entisessä kodissa: Sloveniassa on eniten mehiläishoitajia asukasta kohden Euroopassa. Siksi on loogista, että aloite jo perustettuun kansainväliseen mehiläispäivään tuli Sloveniasta. Vuodesta 2017 lähtien 20. toukokuuta on vietetty kansainvälistä mehiläispäivänä eli Anton Jansan syntymäpäivänä.

Slovenialaisen mehiläishoitoperinteen, onnistuneesti vietyjen mehiläistuotteiden ja lempeän mehiläismatkailun ansiosta merkittävän krainin mehiläisen (Apis mellifera carnica) ympärillä - joka tunnetaan myös nimellä Kärntenin, Banater-mehiläinen tai Karpaattien mehiläinen - tietoisuus mehiläisten merkityksestä ekosysteemillemme ja niiden ekosysteemille ympäristömyrkkyjen aiheuttama uhka on syventynyt.

Perinteillä ja korkealla teknologialla parempaan elämänlaatuun
Slovenialainen Medex on nyt markkinajohtaja ravintolisien valmistuksessa mehiläistuotteista, kuten kittivahasta, emoaineesta tai siitepölystä. Huippuluokan laboratoriotekniikka muuttaa karniolalaisen mehiläisen arvokkaat raaka-aineet ainutlaatuisiksi tuotteiksi: nestemäiset kittivahavalmisteet ovat yrityksen lippulaiva, kuten myös lasipullojen täyttö . Molemmat innovaatiot pitävät ainesosat vakaina, kuluttaja voi luottaa parhaaseen mahdolliseen laatuun.

Kaikkia tuotteita voidaan käyttää myös kohdennetun apiterapian tukemiseen . Tämä sisältää propolisin, mehiläisilman, mehiläismyrkyn, mehiläisvahan ja hunajan lääketieteellisen käytön - hellävaraisen tavan parantaa elämänlaatua.

Sitoutuminen mehiläisiin ja ihmisiin
Medex on jo tukenut Maailman mehiläispäivän aloitteentekijöitä. Toinen tärkeä askel on nyt otettu: joulukuussa 2022 UNESCO tunnusti sloveenien historiallisen mehiläishoitoperinteen ihmiskunnan aineettomana kulttuuriperinnönä . Sloveniassa viljellään tällä hetkellä noin 200 000 karniolalaista mehiläisyhdyskuntaa. Painopiste on mehiläisten kontrolloidussa jalostuksessa, koska länsimaisen mehiläisen (Apis mellifera) luonnossa esiintyvä alalaji osoittaa erityisen hyviä ominaisuuksia, kuten lempeyttä, erinomaista suuntautumiskykyä, säänkestävyyttä ja korkeaa satoa.

Mitä voit tehdä? Kuluttajana sinulla on mahdollisuus tukea asiaa ostamalla tiettyjä tuotteita. Jos olet kiinnostunut mehiläistuotteista, kuten hunajasta tai propolisista, valitse sosiaalisesti ja kestävästi suuntautuneita yrityksiä . Tällä tavalla edistät välillisesti esimerkiksi mehiläisten suojelua ja tarpeellista tutkimusta.

Mehiläinen on muuten yksi vanhimmista maatilan eläimistä: noin 15 000 vuoden ajan ihmiset ovat ylläpitäneet symbioottista suhdetta ahkeraan lentäjään, joka joskus joutuu vierailemaan kahden miljoonan kukan luona kilosta hunajaa. Riippumatta siitä, mistä mehiläisen luonnonaarresta olet innostunut: Sen avulla saat aina luonnolta rakastavan tervehdyksen, joka opettaa meitä kunnioittamaan pienimpiäkin eläviä olentoja: Mehiläiset vastaavat noin kolmanneksesta maailman ruokatuotannosta. Chapeau!