Kultainen maito

maanantaina, 14. toukokuuta 2018

Kultainen maito

Mitä kultainen maito oikein on?

Kultainen maito on ayurverdisen tavan mukaan valmistettu juoma. Juoma sisältää kasvismaitoa ja mausteita, nämä mausteet vaikuttavat elimistöön tulehduksia ehkäisevästi. Tämä perinteinen juoma herättelee maksan toimintoja, lisäksi sen sanotaan tukevan elimistön immuunijärjestelmää, samalla juoman tulisi poistaa myrkkyjä elimistöstä.

Mistä tulehduksia ehkäisevä vaikutus oikein tulee?

Mausteet ovat tämän juoman tärkeimmät ainesosat. Esimerkiksi kurkuma on erittäin tulehduksia ehkäisevä mauste ja sitä onkin käytetty jo vuosisatoja Aasiassa luonnollisena parantavana yrttinä lukuisiin eri vaivoihin, kuten esimerkiksi vatsa- ja munuaissairauksiin. Mausteen on sanottu auttavan jopa reuman aiheuttamiin kipuihin.

Lisäksi juomaan lisätään kanelia ja muskottipähkinää joilla myös sanotaan olevan tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia.

Ainesosat:

Parhaimpia tuotteita juomaan ovat tietenkin luomulaatuiset ainesosat, näin juoma vaikuttaa elimistöön parhaalla mahdollisella tavalla.

  • 350 ml kasvimaitoa (manteli-, kaura- tai kookos-riisimaitoa)
  • 120 ml vettä (mieluiten kuplimatonta mineraalivettä)
  • 1 rkl kurkumajauhetta
  • 1 tl kookosöljyä
  • juuri raastettua inkivääriä
  • hyppysellinen ceylon-kanelia
  • hyppysellinen muskottipähkinää

Valmistus:

  1. Lisää kurkuma ja vesi kattilaan, sekoita ja lämmitä.
  2. Kuori ja raasta inkivääri, lisää raaste kattilaan.
  3. Lisää muskottipähkinä
  4. Anna keitoksen kiehua niin kauan, kunnes siitä on muodostunut tahnaa.
  5. Lämmitä kasvismaito erillisessä kattilassa, sekoita tahna vispilän avulla kasvismaitoon.
  6. Lisää kaneli sekä kookosöljy kattilaan. Anna juoman kiehahtaa, sekoita koko ajan.
  7. Tarjoile juoma kuumana.

Maistele juomaa keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa hieman kasvismaitoa jos juoma on liian vahvan makuista.